Fosfaat prijs 

Fosfaat prijs

Benieuwd naar de actuele fosfaat prijs? Veehouders hebben tegenwoordig te maken met de zogenoemde mestverwerkingsplicht. Deze plicht betekent voor veehouders dat zij verplicht zijn om een percentage van het fosfaat dat op het bedrijf is geproduceerd te (laten) verwerken. De overheid wil hiermee stimuleren dat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet wordt bereikt. Het percentage van het op het bedrijf geproduceerde fosfaat dat moet worden verwerkt is per regio verschillend. Als u niet in het bezit bent van (voldoende) land en dus niet genoeg mest op eigen land kunt plaatsen, kunt u gebruik maken van een VVO (Vervangende Verwerkings Overeenkomst). Door VVO’s aan te schaffen kunt u als veehouder uw mestverwerkingsplicht overgedragen.

Fosfaat prijs – het kopen en verkopen van VVO’s

Als u niet de mogelijkheid hebt om als veehouder genoeg fosfaat te (laten) verwerken, dan kunt u door het kopen van een VVO uw mestverwerkingsplicht overdragen. De fosfaat prijs voor een VVO kan uiteenlopen. Ook het tegenovergestelde is mogelijk. Als u de mogelijkheid hebt om meer mest te verwerken dan wat u wettelijk verplicht bent, dan kunt u VVO’s verkopen. U bent voor zowel het kopen als het verkopen van VVO’s bij VVO Poule aan het juiste adres. Bij ons kunt u een eerlijke fosfaat prijs verwachten. Bovendien is VVO Poule een betrouwbare partner, omdat het een onderdeel is van de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân BV. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten.

Er zijn drie mogelijkheden waarop u als veehouder aan uw mestverwerkingsplicht kunt voldoen, met elk een verschillende fosfaat prijs. Met alledrie deze mogelijkheden heeft Mestverwerking Fryslân BV ervaring. Wij zijn bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en u kunt ook bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst (DPO). Tot slot kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door het kopen van een VVO.

​Over VVO Poule

​VVO Poule is er speciaal voor u als veehouder. Doordat VVO Poule onderdeel is van Mestverwerking Fryslân BV, weet u niet alleen zeker dat u zaken doet met een betrouwbaar en professioneel bedrijf maar kunt u ook rekenen op alle voordelen van Mestverwerking Fryslân BV. Voorbeelden hiervan zijn een strakke logistieke planning, snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. Bovendien is het dankzij de overzichtelijke web omgeving van VVO Poule voor u als veehouder zeer eenvoudig om uw mestverwerkingsplicht op een snelle en zorgvuldige manier te regelen.

Fosfaat prijs

Op zoek naar de actuele fosfaat prijs? De mestverwerkingsplicht zorgt ervoor dat iedere veehouder verplicht is om een percentage van het fosfaat dat op het bedrijf is geproduceerd moet worden verwerkt. Om welk percentage het precies gaat is afhankelijk van uw regio. Met de mestverwerkingsplicht wil de overheid stimuleren dat er een duurzaam evenwicht wordt gecreëerd tussen mestproductie en mestafzet. Als u als veehouder niet in staat bent om het percentage fosfaat te verwerken dat u wettelijk verplicht bent, dan kunt u door middel van een vervangende verwerkingsovereenkomst (VVO) toch aan de mestverwerkingsplicht voldoen. U draagt uw mestverwerkingsplicht dan over aan de partij die uw VVO verkoopt.

Fosfaat prijs – het kopen en verkopen van VVO’s

Er zijn veehouders die niet de mogelijkheden hebben om het verplichte percentage fosfaat zelf te verwerken, bijvoorbeeld omdat zij niet over voldoende eigen grond beschikken. Maar er zijn ook veehouders die wel deze mogelijkheden hebben en zelfs meer kunnen verwerken dan zij wettelijk verplicht zijn. Deze veehouders kunnen VVO’s verkopen. Zij nemen dan de mestverwerkingsplicht van één of meerdere andere veehouders over. Bij VVO Poule kunt u als veehouder zowel terecht voor het kopen van VVO’s als voor het verkopen van VVO’s. U kunt rekenen op scherpe, eerlijke prijzen. Doordat wij onderdeel zijn van de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân B.V. hebben wij veel ervaring met niet alleen VVO’s, maar ook met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst (DPO). Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Over VVO Poule

Wij zijn er speciaal voor de veehouder. We helpen u om uw mestverwerkingsplicht eenvoudig te regelen. Dit kunt u doen op onze overzichtelijke website. In deze webomgeving regelt u snel en gedegen uw mestverwerkingsplicht. Doordat VVO Poule onderdeel is van Mestverwerking Fryslân B.V. profiteert u van de voordelen van Mestverwerking Fryslân B.V. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een strakke logistieke planning, snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. Wij zijn hierdoor een betrouwbare partner van wie op aan kunt. Met VVO Poule regelt u snel en eenvoudig uw mestverwerkingsplicht.

Heeft u nog vragen over onze diensten of producten of wilt u meer weten over onze fosfaat prijs? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en staan u graag te woord!

​Mocht u nog vragen hebben waar u op onze website geen antwoord op vindt, of mocht u meer informatie willen over de fosfaat prijs, neem dan contact op met Gerard (06-31684736) of Jan (06-51308446). Zij staan u graag te woord.