Kosten mestafvoer

Kosten mestafvoer

kosten mestafvoerOp zoek naar de kosten mestafvoer? Veehouders hebben tegenwoordig te maken met de mestverwerkingsplicht. Deze plicht voor mestverwerking betekent voor veehouders dat zij verplicht zijn om een percentage van de mest die op het bedrijf is geproduceerd te (laten) verwerken. Hiermee wil de overheid stimuleren dat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet wordt bereiken. Het percentage van de op het bedrijf geproduceerde mest dat moet worden verwerkt verschilt per regio. Als u als veehouder niet in het bezit bent van eigen land of niet genoeg land bezit om genoeg op eigen land te kunnen plaatsen kunt u gebruik maken van een VVO (Vervangende Verwerkings Overeenkomst). Door VVO’s aan te schaffen kunt u als veehouder uw mestverwerkingsplicht overgedragen.

Kosten mestafvoer – het kopen en verkopen van VVO’s

Wanneer u als veehouder niet de mogelijkheid hebt om genoeg mest te (laten) verwerken, dan kunt u door het kopen van VVO’s uw mestverwerkingsplicht overdragen. De kosten mestafvoer zijn hierdoor goed te overzien. Ook het tegenovergestelde is mogelijk. Als u de mogelijkheid hebt om meer mest te verwerken dan wat u wettelijk verplicht bent, dan kunt u VVO’s verkopen. U bent voor zowel het kopen als het verkopen van VVO’s bij VVO Poule aan het juiste adres. Bij ons kunt u rekenen op lage kosten mestafvoer. Bovendien is VVO Poule een betrouwbare partner, omdat het een onderdeel is van de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân BV. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten.

Er zijn drie mogelijkheden waarop u als veehouder aan uw mestverwerkingsplicht kunt voldoen, tegen uiteenlopende kosten mestafvoer. Met alledrie deze mogelijkheden heeft Mestverwerking Fryslân BV ervaring. Wij zijn bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en u kunt ook bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst (DPO). Tot slot kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door het kopen van VVO’s.

​Over VVO Poule

​VVO Poule is er speciaal voor u als veehouder. Doordat VVO Poule onderdeel is van Mestverwerking Fryslân BV, heeft u niet alleen te maken met een betrouwbaar en professioneel bedrijf maar kunt u ook rekenen op alle voordelen van Mestverwerking Fryslân BV. Hierbij kunt u denken aan een strakke logistieke planning, snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. Bovendien is het dankzij de overzichtelijke web omgeving van VVO Poule voor u als veehouder zeer eenvoudig om uw mestverwerkingsplicht snel en gedegen te regelen. ​

​Mocht u nog vragen hebben waar u op onze website geen antwoord op vindt, of mocht u meer informatie willen over de kosten mestafvoer, neem dan contact op met Gerard (06-31684736) of Jan (06-51308446). Zij staan u graag te woord.

Kosten mestafvoer

Wilt u weten wat de kosten zijn van mestafvoer? Op de website van VVO Poule vindt u een duidelijk overzicht van de huidige kosten mestafvoer. U kunt er alles vinden voor het snel en gedegen regelen van uw mestverwerkingsplicht. VVO Poule is er speciaal voor u als veehouder. U kunt bij VVO Poule terecht voor bijvoorbeeld het kopen en verkopen van VVO’s maar u vindt er ook informatie over de mestverwerkingsplicht.

De mestverwerkingsplicht

De mestverwerkingsplicht betekent voor veehouders dat zij verplicht zijn om een percentage van de mest die op het bedrijf is geproduceerd te (laten) verwerken. Hoeveel dit precies is verschilt per regio. Met de mestverwerkingsplicht wil de overheid stimuleren dat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet wordt bereikt.

Het kan zijn dat u als veehouder niet over voldoende grond beschikt om zelf de wettelijk verplichte hoeveelheid mest te verwerken. Het aankopen van een VVO (Vervangende verwerkingsovereenkomst) is dan een goede oplossing. U draagt uw mestverwerkingsplicht dan over aan de partij van wie u de VVO koopt.

Kosten mestafvoer – het kopen en verkopen van VVO’s

De kosten mestafvoer zijn goed te overzien als u ervoor kiest om één of meer VVO’s te kopen. Mocht u juist meer mest kunnen verwerken dan dat u wettelijk verplicht bent, dan is het ook mogelijk om VVO’s te verkopen. Voor zowel het kopen van VVO’s als het verkopen van VVO’s moet u bij VVO Poule zijn. U kunt dan rekenen op lage kosten mestafvoer. Wij zijn een betrouwbare partner, omdat wij deel uitmaken van de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân BV. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten.

Er zijn naast het kopen van VVO’s nog twee andere manieren waarop u als veehouder aan uw mestverwerkingsplicht kunt voldoen. Met alledrie deze mogelijkheden heeft Mestverwerking Fryslân BV ervaring. Zo zijn wij bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en kunt u bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst (DPO).

Over VVO Poule

VVO Poule is er speciaal voor u als veehouder. De overzichtelijke webomgeving van VVO Poule zorgt ervoor dat u snel, eenvoudig en gedegen uw mestverwerkingsplicht kunt regelen. We maken het u graag zo makkelijk mogelijk, omdat we er speciaal voor u als veehouder zijn. We helpen u graag, mocht u er toch niet helemaal uitkomen. U kunt altijd bellen met Gerard (06-31684736) of Jan (06-51308446). Zij staan u graag te woord.