Mest verwerken

Mest verwerken

mest verwerkenAls veehouder is mest verwerken iets wat u het liefst snel en gedegen geregeld heeft. Toch kan het regelen van mest verwerken soms best lastig zijn. Er komst veel bij kijken en er is veel regelgeving op dit gebied. Zo heeft iedere Nederlandse veehouder te maken met de mestverwerkingsplicht. Het regelen van mest verwerken kan hierdoor soms onnodig veel tijd kosten. Om u te helpen om het mest verwerken snel en eenvoudig te kunnen regelen is VVO Poule opgericht. Dit online is opgericht door Mestverwerking Fryslân en is bedoeld om het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk te maken om de mestafvoer snel en gedegen te kunnen regelen. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân, waardoor u profiteert van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân BV u te bieden heeft. Een aantal voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de strakke logistieke planning, de snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, de gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, de grote opslagcapaciteit en, indien gewenst, de bedrijfsspecifieke berekening van de mestverwerkingsplicht. VVO Poule is hét online platform voor veehouders uit het hele land om eenvoudig en snel het mest verwerken te kunnen regelen. Bij VVO Poule kunt u zowel VVO’s kopen als verkopen. Ook vindt u er veel informatie op het gebied van mest verwerken. We hopen u snel te mogen verwelkomen op het online platform! 

Eenvoudig mest verwerken door middel van VVO’s

Door gebruik te maken van VVO’S kunt u als veehouder toch nog aan de mestverwerkingsplicht voldoen, ook als u niet over voldoende land beschikt om voldoende mest te kunnen plaatsen. Door een VVO te kopen kunt u eenvoudig uw mestverwerkingsplicht overdragen. Ook als u wel over voldoende eigen land beschikt als veehouder is een VVO interessant. U kunt dan namelijk een VVO verkopen. Zo helpt u veehouders die niet over voldoende eigen land beschikken. U neemt dan de mestverwerkingsplicht van hen over. Op deze manier ontstaat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafname, wat ook precies het doel is van de mestverwerkingsplicht. Voor het kopen en verkopen van VVO’s moet u bij VVO Poule zijn. U heeft aan VVO Poule een betrouwbare partner, omdat het platform verbonden is aan de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân BV. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten.Mestverwerking Fryslân B.V. is met name gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest. Het product van Mestverwerking Fryslân B.V. kan op twee manieren worden toegepast. Het kan worden gebruikt als organische meststof in de akkerbouw, waar de organische meststof een goed alternatief is voor kunstmest. Gewassen groeien hier uitstekend op. Ook kan dit exportproduct worden gebruikt als biomassa voor biogasinstallaties, waarbij het exportproduct zorgt voor een hoge economische gasopbrengst. Zo wordt er bijgedragen aan het produceren van duurzame energie.  

Mestverwerking Fryslân BV is zowel bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) als met het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Ook kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van de aanschaf van VVO’s. We horen graag hoe we u van dienst kunnen zijn!

​Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân is gevestigd in Wouterswoude. Vanuit het noorden van het land zijn wij werkzaam voor bedrijven in heel Nederland. We werken met een vast netwerk van charters waardoor we altijd snel bij elke boerderij in Nederland kunnen zijn om daar overtollige mest op te halen. De mest wordt door ons opgehaald, verwerkt en weer doorverkocht. Dit gebeurt in de vorm van verschillende eindproducten die allemaal gebruikt kunnen worden als bodemverrijking. U vindt meer informatie over onze producten op onze website. Wilt u deze producten bij ons afnemen, neemt u dan contact met ons op. 

Er is soms onduidelijkheid over de mestverwerkingsplicht. Bij VVO Poule vertellen we u graag meer over de mestverwerkingsplicht en wat er precies van u wordt verwacht. We leggen u graag uit hoe u te werk moet gaan om uw mestverwerkingsplicht snel en eenvoudig te regelen. We helpen u bij het kopen of verkopen van een VVO. Dankzij VVO Poule bent u altijd op de hoogte én kunt u snel en gedegen uw mestverwerkingsplicht regelen. Heeft u vragen over onze diensten of producten? Neem dan contact met ons op. U kunt ons eenvoudig bereiken via e-mail of telefoon. We beantwoorden graag al uw vragen. Wat kunnen we als mestverwerkingsbedrijf voor uw bedrijf betekenen?