Mest verwerken

Mest verwerken: regel online uw mestverwerking

mest verwerkenOp zoek naar informatie over mest verwerken? Heeft u meer mest dan u mag verwerken op uw eigen grond? Dan moet u voldoen aan de mestverwerkingsplicht die is ingesteld door de overheid. Het ministerie van Economische Zaken probeert met de mestverwerkingsplicht de druk op de gebruiksnormen voor mest te verminderen. Daarnaast wil ze werken aan een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. U kunt dit regelen met mestverwerkingsovereenkomsten.

Mest verwerken via VVO Poule

Moet u voldoen aan de mestverwerkingsplicht? En bent u daarvoor op zoek naar een organisatie voor mest verwerken? Dan moet u bij VVO Poule zijn. VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân. Mestverwerking Fryslân is een erkende mestverwerker. Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest tot een kwalitatief hoogwaardig exportproduct. Daarnaast bent u voor VVO’s ook bij ons aan het juiste adres. Via VVO Poule koopt u eenvoudig VVO’s. U berekent van tevoren hoeveel kilo fosfaat u nodig heeft. Dit aantal kilo’s geeft u aan op onze website en u kunt online de VVO’s kopen.
​​​​​​​U kunt de mestverwerking in een keer regelen, maar u kunt er ook voor kiezen om het in twee keer te regelen. Wilt u bijvoorbeeld het risico dat u de hoofdprijs betaald voor de mestverwerkingsplicht beperken? Dan kunt u het beste kiezen om het in twee keer te regelen. U koopt dan gedurende een jaar op twee momenten VVO’s. U voltooit uw mestverwerkingsplicht om het tweede moment, omdat dan de hoeveelheid VVO’s die u nodig heeft exact bekend is.​​​​​​

Prijs fosfaat

​​​​​​​De prijs voor fosfaat verandert snel. Het is daarom van belang om de prijs goed in de gaten te houden. Op onze website vindt u altijd de actuele prijs voor fosfaat. Houd dus onze website in de gaten voor de actuele fosfaatprijs!

VVO’s verkopen

Het is ook mogelijk om via VVO Poule uw VVO’s te verkopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u meer VVO’s heeft gekocht dan uw voor de verwerkingsplicht nodig heeft. Of dat u meer mest heeft verwerkt dan volgens de verwerkingsplicht noodzakelijk is. Dan kunt u uw VVO’s verkopen. Dit kunt u eenvoudig regelen via VVO Poule. U kunt uw gegevens invullen op onze website. Wij nemen contact met u op voor het overnemen van uw VVO’s. ​​​

Contact opnemen?

​​​​​​​Heeft u vragen over ​​​​​​​mest verwerken of over de VVO’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met mest verwerken. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. Daarnaast zijn we telefonisch bereikbaar en per e-mail. Wij proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.