Mestafvoer

Mestafvoer

mestafvoerOp zoek naar mestafvoer? Als veehouder heeft u een overschot aan mest. Wat doet u daar dan mee? Het kan soms onnodig veel tijd kosten om de mestafvoer goed geregeld te hebben. Bij VVO Poule helpen we u bij het gedegen regelen van de mestafvoer. ​VVO Poule is hét online platform dat is opgericht door Mestverwerking Fryslân om het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk te maken om de mestafvoer te kunnen regelen. Doordat VVO Poule onderdeel uitmaakt van Mestverwerking Fryslân profiteert van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân BV u te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strakke logistieke planning, een snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en, indien gewenst, een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. VVO Poule is er voor ú, als veehouder. Waar uw bedrijf ook gevestigd is, zo lang uw bedrijf in Nederland is gevestigd bent u bij VVO Poule aan het juiste adres voor het regelen van de mestafvoer van uw bedrijf. We zijn er voor u en helpen u graag!

Eenvoudig de mestafvoer regelen door middel van VVO’s

Als veehouder beschikt u niet altijd over voldoende land om de verplichte hoeveelheid mest te verwerken. Gelukkig hoeft dit niet voor problemen te zorgen. Wanneer u gebruik maakt van VVO’S kunt u als veehouder toch nog aan de mestverwerkingsplicht voldoen. Uw mestverwerkingsplicht overdragen, dat doet u wanneer u een VVO koopt. Maar ook andersom is het mogelijk, als u meer mest kunt verwerken dan dat u wettelijk verplicht bent. U kunt dan ook VVO verkopen. Wanneer u VVO’s aanbiedt helpt u veehouders aan de mestverwerkingsplicht te voldoen. Zo onstaat er een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafname, het doel van de mestverwerkingsplicht. VVO Poule is dé plek voor het kopen en verkopen van VVO’s.  U heeft aan VVO Poule een betrouwbare partner, omdat het uitgaat van de erkende mestverwerker Mestverwerking Fryslân BV. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt dit bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten.Mestverwerking Fryslân B.V. is met name gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest. Het product van Mestverwerking Fryslân B.V. kan op twee manieren worden toegepast. Het kan worden gebruikt als organische meststof in de akkerbouw, waar de organische meststof een goed alternatief is voor kunstmest. Gewassen groeien hier uitstekend op. Ook kan dit exportproduct worden gebruikt als biomassa voor biogasinstallaties, waarbij het exportproduct zorgt voor een hoge economische gasopbrengst.

Als veehouder heeft u de keuze uit drie werkwijzen wanneer u aan de mestverwerkingsplicht wilt voldoen. Met alle mestverwerkingsmogelijkheden heeft Mestverwerking Fryslân BV ervaring. Zo zijn wij bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en kunt u ook bij ons terecht voor het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Tot slot kunt u bij ons terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van de aanschaf van VVO’s.

​Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân is een betrouwbare en erkende mestverwerker. Het bedrijf is gevestigd in Wouterswoude. Hoewel het bedrijf is gevestigd in het noorden van het land is Mestverwerking Fryslân werkzaam in het hele land. Door slim gebruik te maken van een vast netwerk van charters kunnen zij snel bij elke boerderij in Nederland zijn om daar overtollige mest op te halen. Alle mestsoorten worden opgeslagen in Wouterswoude, in een grote mestopslag. Zo is het bedrijf in staat om altijd uit voorraad mest te leveren én is er altijd ruimte om mest op te slaan. De mest wordt opgehaald, verwerkt en weer doorverkocht. Dit gebeurt in de vorm van diverse eindproducten zoals bijvoorbeeld duurzaam geproduceerde mestkorrels. Meer informatie over deze verschillende producten en bodemverrijkers vindt u op de website van het bedrijf. Wilt u meer informatie over de producten? Neem dan contact op.

Bij VVO Poule vertellen we u graag meer over de mestverwerkingsplicht. Wat wordt er van u verwacht? En hoe moet u precies te werk gaan wanneer u een VVO wilt kopen, of juist verkopen? We leggen het u allemaal graag uit. U kunt bij VVO Poule altijd rekenen op eerlijk en gedegen advies, waar u verder mee kunt. We zorgen er graag voor dat u straks uitstekend bent geïnformeerd. U kunt ons bereiken door ons een e-mail te sturen of door ons te bellen. We beantwoorden graag uw vragen. U vindt ook veel informatie op onze website. Hier vindt u ook het juiste telefoonnummer voor uw vraag. We horen graag van u!