Mestverwerking

Mestverwerking online regelen

mestverwerkingOp zoek naar een mestverwerking bedrijf? Heeft uw bedrijf meer mest geproduceerd dan u mag uitrijden op uw grond? Dan moet u voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Veehouders moeten een deel van de mest die op het bedrijf is geproduceerd laten verwerken. Voor de mestverwerking kunt u VVO’s aankopen. Dit doet u eenvoudig via VVO Poule.

Mestverwerking via VVO Poule

​​​​​​U kunt de mestverwerking eenvoudig regelen via VVO Poule. VVO Poule is onderdeel van Mestverwerking Fryslân. Mestverwerking Fryslân is een erkende mestverwerker. Als u uw mestverwerking regelt via VVO Poule, koopt u VVO’s aan. VVO staat voor Vervangende Verwerkings Overeenkomst. U berekent van tevoren uw mestoverschot en hoeveel fosfaat u moet aankopen. Vervolgens vult u het aantal kilo’s in op onze website en u kunt daarvoor VVO’s aankopen. De VVO’s bestelt u dus online en u kunt ook online betalen. Het was nog nooit zo eenvoudig om uw mestverwerking te regelen. Zo houdt u tijd over voor leukere taken!

De aankoop van VVO’s

Bij de aankoop van VVO’s kunt u ervoor kiezen om dit in een of in twee keer te regelen. Als u ervoor kiest om het in twee keer te regelen, beperkt u het risico dat u de hoofdprijs betaalt voor uw mestverwerkingsplicht. U koopt dan gedurende een jaar op twee momenten VVO’s. U voldoet echter aan uw mestverwerkingsplicht tijdens het tweede moment, omdat op dat moment exact bekend is hoeveel VVO’s u nodig heeft.

De verkoop van VVO’s

U kunt dus via VVO Poule VVO’s aankopen. Daarnaast is het ook mogelijk om VVO’s te verkopen via VVO Poule! Heeft u bijvoorbeeld meer mest verwerkt dan volgens de mestverwerkingsplicht noodzakelijk is? Of heeft u meer VVO’s aangekocht dan u nodig heeft? Dan kunt u VVO’s verkopen. U kunt op onze website uw gegevens invullen. Wij nemen dan contact met u op over de overname van uw VVO’s en om de mogelijkheden te bespreken.​​​​​​​

Waarom de verwerkingsplicht?

​​​​​​​U vraagt zich misschien af waarom de mestverwerkingsplicht is ingesteld. Het ministerie van Economische Zaken heeft de mestverwerkingsplicht ingesteld om de druk op de gebruiksnormen voor mest te verminderen. Daarnaast wil ze werken aan een duurzaam evenwicht tussen de mestproductie en de mestafzet.

Contact opnemen?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Heeft u vragen over de aankoop of verkoop van VVO’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. Daarnaast kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.