VVO

VVO regelen: eenvoudig online!

vvoWilt u een VVO’s kopen? Dan bent u bij VVO Poule aan het juiste adres. Bij VVO Poule kunt u eenvoudig en snel online uw overeenkomsten kopen. Wij helpen u graag verder!

​​​​​​​VVO regelen via VVO Poule

​​​​​​​VVO Poule is een initiatief van Mestverwerking Fryslân. Mestverwerking Fryslân is een erkende mestverwerker en gespecialiseerd in het verwerken van kippen-, varkens- en koeienmest. Daarnaast kun je bij Mestverwerking Fryslân terecht voor Vervangende Verwerkings Overeenkomsten. Deze overeenkomsten kunnen worden gekocht wanneer u een mestoverschot heeft. Dit is het geval als uw bedrijf meer mest heeft geproduceerd dan u over uw eigen grond mag uitrijden. Het ministerie van Economische Zaken heeft deze mestverwerkingsplicht ingesteld om de druk op de gebruiksnormen voor mest te verminderen en om te werken aan een duurzaam evenwicht tusen de mestproductie en mestafzet.
​​​​​​​U kunt de VVO’s online kopen via VVO Poule. U kunt van tevoren uw mestoverschot berekenen. Op onze website kunt u het aantal kilo’s fosfaat dat u wilt kopen, invullen. Vervolgens kunt u de overeenkomsten online bestellen.

​​​​​​​Aankoop van VVO’s​​​​​​​

U heeft bij VVO Poule de keuze om uw overeenkomst in een of in twee keer aan te kopen. Als u het risico dat u de hoofdprijs moet betalen voor uw mestverwerkingsplicht wilt beperken, kunt u ervoor kiezen om in twee keer aan te kopen. U koopt gedurende een jaar op twee momenten overeenkomsten. Op het tweede moment, wanneer de hoeveelheid overeenkomsten die u nodig heeft exact bekend is, voltooit u uw mestverwerkingsplicht.​​​

Verkoop van VVO’s

Bij VVO Poule is het ook mogelijk om overeenkomsten te verkopen. Heeft u meer mest verwerkt dan volgens de mestverwerkingsplicht noodzakelijk is? Heeft u meer VVO’s gekocht dan u voor de verwerkingsplicht nodig heeft? Dan kunt u uw overeenkomsten verkopen. U kunt op onze website uw gegevens invullen. Wij nemen contact met u op over de overname van uw overeenkomsten.​​​​​​​​​​​

Meerdere mogelijkheden

Naast de Vervangende Verwerkings Overeenkomsten kunt u bij Mestverwerking Fryslân ook terecht voor een Driepartijenovereenkomst of Code 61. Meer informatie over deze overeenkomsten vindt u op de website van Mestverwerking Fryslân.

Contact opnemen?

​​​​​​​Heeft u vragen over de aankoop of verkoop van een VVO’s? Neem dan contact met ons op. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. U vult eenvoudig uw gegevens en uw vraag in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Daarnaast zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.