VVO

VVO

vvoWat is VVO? De zogenoemde mestverwerkingsplicht is van kracht voor alle veehouders in Nederland. De mestverwerkingsplicht is bedoeld om een duurzaam evenwicht te laten ontstaan tussen de mestproductie en de mestafzet. Met de mestverwerkingsplicht is iedere Nederlandse veehouder verplicht om een bepaald percentage van de mest die op het bedrijf wordt geproduceerd te verwerken. Dit kan de veehouder zelf doen, door overtollige mest op eigen land te plaatsen of dit kan de veehouder laten doen, door een andere partij in te schakelen voor het verwerken van de overtollige mest. Wanneer er een andere partij nodig is omdat de veehouder bijvoorbeeld onvoldoende eigen land bezit om alle overtollige mest op kwijt te kunnen wordt er vaak gebruikt gemaakt van een Vervangende Verwerkings Overeenkomst, ofwel een VVO. Door een VVO te kopen kunt u als veehouder met onvoldoende eigen land alsnog aan de mestverwerkingsplicht voldoen. Een VVO kopen betekent namelijk dat u uw mestverwerkingsplicht overdraagt aan degene van wie u de VVO koopt. Zo kunt u op een eenvoudige manier toch aan uw mestverwerkingsplicht voldoen en is het geen enkel probleem dat u niet alle overtollige mest op eigen land kwijt kunt. Bij VVO Poule hebben we veel weet van VVO’s. We vertellen u graag wat een VVO precies inhoudt en hoe u een VVO kunt aanschaffen. Ook laten we u graag zien wat wij hierin als online platform voor het kopen en verkopen van VVO’s voor u kunnen betekenen.

VVO’s kopen en verkopen bij VVO Poule

Bij VVO Poule moet u zijn wanneer u VVO’s wilt kopen óf verkopen. Een VVO is namelijk niet alleen iets dat wordt gebruikt door veehouders die onvoldoende eigen land bezitten om alle overtollige mest op kwijt te kunnen. Wanneer u juist meer dan voldoende eigen land bezit en hierdoor meer mest kunt verwerken dan wat u bij wet verplicht bent dan kunt u ook een VVO verkopen. U neemt dan de mestverwerkingsplicht van een andere veehouder over. Het verkopen en kopen van een VVO gebeurt op het online platform VVO Poule, een initiatief van Mestverwerking Fryslân BV. Mestverwerking Fryslân BV is een erkende mestverwerker. Onder erkenningsnummer NL 35931 verwerkt het bedrijf mest conform de EG 1069/2009 verordening tot hoogwaardige export producten. Mestverwerking Fryslân BV is bekend met alle drie de mestverwerkingsmogelijkheden. Een veehouder kan namelijk op meerder manieren voldoen aan de mestverwerkingsplicht. Wij zijn bekend met het verwerken van de dikke fractie (code 61) en het verwerken van mest via een driepartijen overeenkomst, waarbij de mest via een verwerker wordt afgevoerd (DPO). Daarnaast kunt u bij Mestverwerking Fryslân BV terecht als u uw mestverwerkingsplicht graag wilt regelen door middel van een vervangende verwerkingsovereenkomst.

Over VVO Poule

​VVO Poule is een online platform dat ervoor moet zorgen dat het voor veehouders zo eenvoudig mogelijk is om de mestverwerkingsplicht te regelen. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk. U vindt er alle informatie die u nodig heeft. VVO Poule is een onderdeel van Mestverwerking Fryslân BV. Hierdoor profiteert u van alle voordelen die Mestverwerking Fryslân BV u biedt. Deze voordelen omvatten bijvoorbeeld een strakke logistieke planning, een snelle aanvoer van mest en afvoer van verwerkte mestproducten met eigen charters, een gegarandeerde afzet binnen een straal van 180 kilometer, een grote opslagcapaciteit en een bedrijfsspecifieke berekening van uw mestverwerkingsplicht. VVO Poule is dan ook al jaren een veelgebruikt platform voor het kopen en verkopen van een vervangende verwerkingsovereenkomst.

Over Mestverwerking Fryslân

Mestverwerking Fryslân biedt u veel meer dan alleen hoogwaardige mestverwerking. We bieden u veel extra voordelen. Ook hebben we veel kennis in huis op het gebied van mestverwerking. Deze kennis zetten we graag in om u optimaal van dienst te kunnen zijn en om onze dienstverlening telkens weer te verbeteren. Als u vragen heeft op het gebied van mestverwerking, kunt u deze altijd via e-mail of telefoon aan ons kwijt. We vertellen u graag hoe de mestverwerkingsplicht precies werkt en wat hierin van u als veehouder wordt verwacht. Ook vertellen we u graag wat wij hierin als mestverwerkingsbedrijf voor u kunnen betekenen. U kunt altijd uw vragen aan ons kwijt. Wij beantwoorden ze graag en zorgen er graag voor dat u altijd optimaal bent geïnformeerd! U kunt ons eenvoudig bereiken door ons een e-mail te sturen of door ons te bellen. Ook wijzen we u graag op onze website, waar u veel informatie kunt vinden over onze diensten en over onze verschillende producten. Wat kunnen we als mestverwerkingsbedrijf Mestverwerking Fryslân voor uw bedrijf betekenen? We horen graag van u hoe we u van dienst kunnen zijn!